Home Prezentare cursuri Echipa noastra Ghid consiliere Despre noi Contact Anunturi  
 
 
PROTECTIE, SANATATE SI SECURITATE ÎN MUNCA
Bonca Delia

Sub deviza „un muncitor sanatos într-un loc de munca sanatos si sigur”, cursul ofera o privire de ansamblu asupra cadrului juridic, institutional si a bunelor practici bazate pe construirea de parteneriate între factorii implicati în activitatile de „Protectie, Sanatate si Securitate în Munca”. Prin prezentari interactive, exercitii în grup si studii de caz, participantii vor parcurge o varietate de subiecte, de la norme generale de protectie si securitate, la norme si metode de bioprotectie, la identificarea si minimalizarea riscurilor, la impactul conditiilor de munca asupra vietii private etc.

La sfârsitul cursului participantii îsi vor consolida o cultura de prevenire a riscului printr-o mai buna întelegere a normelor si  metodelor de promovare a securitatii si sanatatii în munca, o capacitate sporita de identificare a elementelor de risc si însusirea de bune practici care pot fi usor implementate si au ca scop reducerea semnificativa a riscurilor, incidenteleor, accidentelor si bolilor profesionale la locul de munca.

- Norme de sanatate si securitate în munca – Legea 319/2006

  • Norme PSI
  • Norme PSSM
  • Norme de bioprotectie si de biosecuritate
  • Precautii în manipularea substantelor cu risc

- Riscurile asociate cu locul de  munca

  • Risc de accidente (manipulare sau utilizare incorecta a instrumentarului sau aparaturii medicale, întepare, lovire, strivire)

- Expunerea potentialelor efecte ale muncii în domeniu
     -     Boli profesionale
     -     Noxe profesionale
     -     Conditii de mediu necorespunzatoare (iluminat, aerisit, încalzire)
- Întelegerea impactului satisfactiei în munca asupra eficientei angajatilor si abilitatile de identificare a potentialelor conflicte si a cauzelor acestora
     -     Conflicteafective, interpersonale, individuale; conflict intergrupuri
     -      Cauzeale conflictelor (comunicare defectuoasa, scopuri diferite, ambiguitate organizationala, resurse umane si materiale limitate, statut profesional necorespunzator),
- Importanta prevenirii infectiilor intraspitalicesti -
     -     Conditii de baza ale prevenirii infectiilor intraspitalicesti

<< inapoi la Cursuri

 
   
 
   Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!
 Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
 Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de UE in Romania, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Comisiei în România.
 
   
Webdesign Arad, Promovare Google